POČETNA

Hrvatski kinološki savez i Povjerenstvo za uzgoj i rad lovnih pasa HKS-a,a u suradnji s Kinološkim društvom „Rovinj“ i Kinološkim društvom „Istra“ Pula organizira Državno prvenstvo u radu pasa ptičara i Kinološko-lovni kup, odnosno Državno prvenstvo u radu pasa goniča, koje će se održati na terenima u okolici Rovinja i Pule 13. i 14. listopada 2017. godine. Dana 13. listopada ( petak ) predviđeno je održavanje Državnog prvenstva u radu pasa goniča i Kinološko-lovnog kupa dok je Državno prvenstvo u radu pasa ptičara predviđeno za dan 14. listopada 2017 (subota ).

Shodno navedenom datumu organizatori Županijskih natjecanja u radu pasa ptičara odnosno Kinološko – lovnom kupu moraju održati natjecanja za izbor natjecatelja svoje županije najkasnije do 8. listopada 2017. godine, te prijaviti natjecatelje iz svoje županije najkasnije do 9. listopada 2017. godine.

Uvjet za prijavu natjecatelja na Državnom prvenstvu u radu pasa goniča je položen  ispit prirođenih osobina za goniče. Jedan natjecatelj može prijaviti najviše tri psa.

Prilikom prijave natjecatelja za sva državna prvenstva prijavitelji ili samostalni natjecatelji dužni su potvrditi hoće li sudjelovati na otvaranju državnih prvenstava odnosno službenoj večeri koji su predviđeni za četvrtak
12. listopada 2017. godine u večernjim satima. Ova informacija nam je neophodna kako bi se predvidio broj osoba koje će biti nazočne na večeri.

Broj natjecatelja po županiji koji se prijavljuje za natjecanje na Državnom prvenstvu u radu pasa ptičara je
4 + 1 rezerva za kontinentalne ptičare i 4 + 1 rezerva za engleske ptičare, te za Kinološko-lovni kup 3+1 rezerva. Predstavnike županije za natjecanje na Državnom prvenstvu određuje izbornik županije ukoliko je prethodno imenovan ili sudačko povjerenstvo na samoj manifestaciji.

Natjecatelji koji su se natjecali na županijskom prvenstvu, a nisu određeni u reprezentaciju županije mogu se samostalno prijaviti na Državno prvenstvo uz uvjet da posjeduju položen ispit rada onog tipa po kojem se održava državno prvenstvo, ali se u tom slučaju ne natječu za županiju. Prijavnina za natjecatelje koji se pojedinačno prijavljuju iznosi 150,00 kn.

Natjecatelji koji su se natjecali na županijskom prvenstvu ili na bilo kojoj manifestaciji ove vrste tijekom lovne sezone 2016/2017. mogu se pojedinačno prijaviti na Državno prvenstvo u Kinološko – lovnom kupu Sveti Hubert. Prijavnina za natjecatelje koji se pojedinačno prijavljuju iznosi 200,00 kn. Natjecatelj se može prijaviti isključivo sa psom s kojim se natjecao na nekoj od gore navedenih manifestacija. Prijavljuje se jedan vodič s jednim psom.

Vlasnici pasa na županijskim prvenstvima imaju se pravo natjecati isključivo ukoliko im je mjesto prebivališta u županiji u kojoj se natječu ili posjeduju potvrdu o najmanje trogodišnjem članstvu neke od kinoloških udruga s područja županije u kojoj žele da se natječu psi u njihovom vlasništvu.

Županijska prvenstva i Državno prvenstvo u radu pasa ptičara održava se po «Pravilniku svjetskog prvenstva u radu pasa ptičara», a državno prvenstvo za Kup Sv.Hubert po «Pravilniku kinološko lovačkog kupa Sveti Hubert» sa psima ptičarima i španijelima».

         Ovom prilikom podsjećamo sve potencijalne natjecatelje da su u skladu s Pravilnikom o izboru pasa ptičara u reprezentaciju Hrvatske dužni do 10. rujna dostaviti rezultate svojih pasa kako bi ih selektori mogli obraditi.

ORGANIZATORI

OPĆE INFORMACIJE

PROGRAM

SUCI

PRIJAVNICE

SMJEŠTAJ

INFO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HRVATSKI KINOLOŠKI SAVEZ  -   KINOLOŠKO DRUŠTVO ROVINJ  -  KINOLOŠKO DRUŠTVO ISTRA - PULA