Skip to main content

Ovaj uvodnik pišem iz prekrasnog i meni jako dragog Zadra u večeri nakon završetka međunarodnih izložbi pasa. I samu naslovnicu ovog broja časopisa krasi supreme best in show pobjednik izložbi pasa u Zadru. Nema ništa ljepše kinolozima, nego kad se na jednom mjestu stvore uvjeti za savršen kinološki događaj. More, malo sunca, borova šuma, izlagači, lijepi psi, idealan smještaj… Upravo je takva bila izložba koja je svima, bilo da su izlagači ili samo posjetitelji probudila najljepše osjećaje nakon dvije godine od „starog normalnog“. A Zadar, u kojem se više od desetljeća, tradicionalno oko 01. svibnja okupljaju kinolozi željni dobrih izložbi, bio je najbolji mogući domaćin. Ne samo Kinološko društvo Dalmatinski pas iz Zadra, nego svi građani Zadra iz godine u godinu stvaraju čaroban osjećaj da smo dobrodošli i voljeni u gradu u kojem svake godine živimo tek jedan vikend.

Stasali su novi psi, oni prošlogodišnji iz razreda štenadi danas već trče za CAC-om koji će donijeti hrvatski šampionat, mnogi prošlogodišnji „trkači“ za CAC-evima danas su prvaci, a oni stariji dosegnuli su razred veterana. Unatoč tim nužnim promjenama svi oni potrebni su da bi se doživjela i organizirala dobra izložba. Kada tome dodamo kvalitetna sudačka svjetska imena, onda ostaje osjećaj zadovoljstva i sreće u saznanju da smo na ispravnom kinološkom putu.

Pred nama su brojne međunarodne i nacionalne izložbe na kojima ćemo se družiti, razmjenjivati iskustva i prijateljevati, a to je kao što znamo ono najljepše u kinologiji.