Skip to main content

Vezano uz prije objavljenu obavijest za Svjetsku izložbu pasa i sudjelovanje kinološkog stručnog kadra na istoj želimo se zahvaliti svim članovima koji su se do sada prijavili.

S obzirom na zahtjevnost organizacije i potrebno pravovremeno raspoređivanje osoba na određene dužnosti ovim putem Vas obavještavamo da je
zadnji rok za prijavu vezano uz spomenutu obavijest 10.02.2024.

Za dostavu Vaših obavijesti molimo da koristite adresu elektronske pošte
stewards@worlddogshow2024.com

kopija    info@worlddogshow2024.com

Po zaključivanju ovog roka za prijave dobiti ćete dodatne upute vezane uz raspoređivanje po danima i poslovima svakog člana ponaosob.

Obavještavamo Vas da je dana 05.12.2023. godine na sjednici Izvršnog odbora HKS-a donesena odluka vezana uz Svjetsku izložbu pasa i sudjelovanje kinološkog stručnog kadra na istoj.

Nakon dobivanja domaćinstva Svjetske izložbe pasa koja će se održati
25—28. 04. 2024. godine u Zagrebu, velik broj članova kinoloških udruga Hrvatskog kinološkog saveza samostalno nas je obavijestio kako se žele uključiti u organizaciju ove prestižne izložbe i dati svoj doprinos kako bi ona bila što uspješnija.

Uz to Hrvatski kinološki savez je obzirom na zahtjevnost organizacije ovakve manifestacije kao i na potrebu velikog broja osoba s odgovarajućim kinološkim znanjem, ali i drugim vještinama vezanim uz organizaciju ovakve manifestacije, pozvao i sve zainteresirane koji bi svojim osobnim doprinosom mogli pomoći što kvalitetnijoj organizaciji. Na ovaj poziv se odazvalo velik broj članova.

Poučeni iskustvima i aktivnostima drugih nacionalnih saveza kao i organizatora svjetskih odnosno europskih izložbi, Izvršni odbor HKS-a je donio odluku.
Odlukom se obvezuju svi članovi koji još nisu kinološki suci,
a do 01.01.2026. godine namjeravaju pristupiti bilo kojem obliku izobrazbe za ocjenu oblika pasa (polagati ispit za kinološkog suca, podnijeti zamolbu za primanje za suca pripravnika, volontirati ili u navedenom periodu podnijeti zamolbu za početak nekog oblika kinološke edukacije) da obave najmanje dva volontiranja tijekom Svjetske izložbe pasa u Zagreb 2024.

Svakom od ovakvih članova ovo će biti nesvakidašnja prilika da bitna znanja prikupe na ovako važnoj manifestaciji koja se održava prvi put u našoj zemlji.

Bez ispunjenja ove obveze niti jednom od zainteresiranih neće biti odobreno pristupanje nikakvom obliku kinološke edukacije za ocjenu oblika pasa.

Hrvatski kinološki savez