Skip to main content

Poštovani suci Hrvatskog kinološkog saveza,

Kao što znate, Hrvatski kinološki savez je prošle godine osnovao Povjerenstvo za junior handling. Junior handling je vrlo važna kinološka disciplina u kojoj se radi s djecom koja tek započinju svoj kinološki put, pa je stoga razumljivo da oni ovo natjecanje shvaćaju vrlo ozbiljno, ponekad i vrlo emotivno.

Isto tako, potpuno je razumljivo da neki suci ne vole i ne žele suditi ovo natjecanje, bez obzira iz kojeg razloga.

Mi smatramo da je za ovo natjecanje i za ove mlade ljude izrazito bitno da im ovakvo natjecanje na izložbama sude isključivo suci koji ovu disciplinu vole, razumiju i uživaju suditi.

Stoga smo u dogovoru s Hrvatskim kinološkim savezom odlučili da ćemo uz položene pasmine hrvatskim sucima staviti i posebnu naznaku vezano za suđenje junior handlinga.

Sve što vi trebate je uputiti mail na juniorhandling@hks.hr  i napisati želite li biti suci za junior handling ili ne.

Ukoliko želite, pored vašeg imena i pasmina koje imate položene dodat će se dodatna stavka – sudac za junior handling.

Ukoliko ne želite, to neće biti napisano.

Organizatori izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu biti će obavješteni da samo suci kojima piše da su suci za junior handling će u budućnosti moći suditi to natjecanje.

Isto tako, tim sucima će naše Povjerenstvo s vremena na vrijeme slati edukativne materijale vezane za suđenje ove manifestacije.

Molimo vas da nam svoj odgovor dostavite najkasnije do 25. veljače 2024. godine na nasu email adresu juniorhandling@hks.hr kako bi popis mogao biti objavljen na službenim stranicama HKS-a prije nego krene sezona izložbi.

Isto tako, ukoliko do tada ne odgovorite na ovaj email, smatrat ćemo da ne želite biti sudac za ovo natjecanje.

 

Povjerenstvo za junior handling Hrvatskog kinološkog saveza